Den 25 maj 2018 träder Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation), GDPR, i kraft. Förordningen innehåller regler och krav för hur personuppgifter får hanteras i en organisation och ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Syftet med dataskyddsförordningen är att skapa enhetliga dataskyddsregler inom hela EU.

Med anledning av GDPR har vi uppdaterat vår integritetspolicy. I integritetspolicyn beskriver vi mer utförligt hur vi hanterar och lagrar dina personuppgifter och vilken information vi har om dig. Något vi gör för att säkerställa att alla personuppgifter som behandlas är korrekta och uppdaterade så att vår kommunikation ska vara så relevant och intressant som möjligt för dig.

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: http://www.1917.nu.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Webbplatsen sammlar dessa personuppgifter.

  1. Namnuppgifter
  2. E-postadress
  3. Meddelande ni lämnar till oss

Vi samlar in dessa uppgifter från er besökare då ni använder något av våra kontaktformulär eller via vårt bokningsformulär för att ge oss ett meddelande eller boka intresse för kommande resa och för att vi skall veta vem som skickat det till oss och för att kunna komma tillbaks till dig som besökare med svar via E-post till dig.

Kommentarer

Då webplatsen inte är öppen för kommentarer så samlas heller inga uppgifter in så som beskrivs nedan men om det i framtida fall skulle bli aktuellt att öppna upp för kommentarer på webplatsen så kommer de nedan nämnda uppgifterna sammlas in så som det står angivet.

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Då webplatsen inte är öppen för användare att ladda upp bilder men om det i framtiden skulle bli aktuellt att öppna upp denna funktion för användare så bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Då webplatsen använder kontaktformulär kommer vi samla in följande uppgifter från er som användare.

1.Namnuppgifter
2.E-postadress
3.Meddelande ni lämnar till oss

Dessa uppgifter sparas tills dessa att vi fått möjlighet att svara på meddelandet ni skickat oss och kommer sparas under hela vår relation fram till ni själva skriftligen avanmäler ert deltagande.
Uppgifterna kommer inte användas i någon form av marknadsföring eller på annat sätt spridas vidare.

Cookie-filer

Då denna webplats inte ger dig som användare tillgång till ett eget konto ej heller möjlighet att regidera innehåll och ej heller skapa innehåll så inehåller ej webplatsen några cookie-filer, Om vi i framtiden öppnar upp för ovan nämnda aktiviteter på webplatsen kommer nedan att träda i kraft och börja gälla omgående.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Webbplatsen har följande tillägg installerat Wassup som genererar användarens rörelsemönster på webbplatsen och samlar information så som IP adress och besökarens hemland.

Dessa uppgifter används endast för analys av vad användaren besöker på webbplatsen och vart användaren kommer från samt för analys av oseriösa användare som på ett eller annat sätt försöker finna vägar in till webbplatsen för olagligt brukande.

Dessa uppgifter sparas högst 14dagar av webplatsen och raderas per automatik, Om avändare som besökt sidan vill få sina uppgifter raderade omgående ber vi kontakta oss per E-post för manuellt raderande av användar uppgifterna.

Vilka vi delar dina data med

Vi delara era uppgifter med följande webbplatser.

    1. www.fatima.pt
      denna webbplats får del av samma uppgifter som anges under kontaktformulär här ovan, men till skilnad från oss raderas dessa direkt efter att begärd & utförd tjänst på webbplatsen har utförts.
    2. www.fatimacaminhos.pt
      denna webbplats får del av samma uppgifter som anges under ytterligare information fram tills allt är arrangerat och klart med bokning av flygstolar och hotell samt övrigt som ingår unnder reseprogramet och raderas direkt efter utförd tjänst är avklarad.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns.
Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil.
Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn).
Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

För besökare / Användare som sänder oss meddelande via våra kontaktformulär eller via vårt bokningsformulär sparas uppgifterna fram till att utförd tjänst är avklarad upp till 48 månader efter inskick via kontaktformulär eller via bokningsformulär.
Sparade uppgifter kan när som hälst på uppmaning av besökaren / användaren per E-post uppmana oss att få sina uppgifter raderade då sker detta manuellt så fort vi uppmärksammat att en begäran om raderande av uppgifter inkommit till oss.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss.
Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig.
Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

kontaktinformation

Mikael Eriksson
E-post: info@1917.nu

Ytterligare information

Vid anmälan till resor kommer detta ske enligt vårt formulär för bokning via google docs som upprättas och presenteras på webbplatsen först då en resa blir aktuell att sätta samman dessa uppgifter kommer endast vara till grund för bokning av flygstolar och rumsindelning på hotell samt för utflyckter med mer som vår sammarbetspartner begär in då ni bokar intresse för resan & som omfattas i vårt arrangerade reseprogram, Dessa uppgifter kommer så snart allt är bokat och färdigställt att raderas manuellt så att inga uppgifter sparas.

Hur vi skyddar din information

Webbplatsen har inga fukntioner för användare att på något sätt kunna påverka innehållet i webbplatsen vilket medför att du som besökare på webbplatsen inte heller lämnar andra uppgifter än det som angivits tidigare ovan under bland annat kontakt formulär och under ytterligare information.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Webbplatsen har installerat tillägget Wassup för att på ett efektivt sätt se om någon försöker ta sig in i webbplatsen och där på ett efektivt sätt blockera den besökarens IP adress för att förhindra framtida attacker mot webbplatsen allt sker både per automatik via tillägget Wassup och manuellt 2 gånger per vecka.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Webbplatsen tar idag inte emot någon data från tredjepart.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Webbplatsen har inget automatiserat beslutsfattande eller profilskapande för användaren som besöker webbplatsen.

Branschkrav om delgivning av information

Webbplatsen verkar inte inom en reglerad bransch ej heller lyder webbplatsen under ytterligare integritetslagar.