Fátima, Aljustrel & Valinhos

 

Fatima´s officiella hemsida
världens näststörsta marianska vallfärdsort efter Lourdes med över 4 miljoner pilgrimer årligen från hela världen.
Här gav Jesu Moder Maria sitt budskap till tre herdebarn vid sex tillfällen maj-oktober 1917,
Varav den sista gången, 13 oktober,
inför ca 70 000 förstummade vittnen under det berömda Solundret.
Du kan läsa mer om det under Fatima här!

Aljustrel & Valinhos

Aljustrel är en liten by i Fátima, Där de tre barnen föddes. Den ligger ungefär 2 km från Fátima centrum och 3 km från Cova da Iria.
Det var här som Jungfru Maria uppenbarade sig första gången för de tre barn den 13:e Maj 1917 och där man nu finner Sanktuariet i Fátima.
Strax utanför byn finner du även den berömda korsvägen (Via Sacra) där vi pilgrimmer får en stunds eftertanke och meditera över Jesus lidande.
Vid slutet av korsvägen finner vi korsfästelsen avbildat och sträcker sig magnifikt upp mot skyn, Och under den finner vi kapellet som är dedikerat till S:t Stephen.
Valinhos ligger på väg ner mot Aljustrel och går inte att missa det var här som Vår Fru uppenbarade sig för 4:e gången för barnen, och innan backen upp mot kapellet kan man gå till vänster där kommer man sedan fram till Loca do Anjo där barnen fick sitt första och tredje möte med freds Ängeln under våren och hösten 1916.
Ängeln var den som förberedde barnen inför mötet med vår fru och av ängeln mottog dom även sin första kommunion.
Deras andra möte med Ängeln var i närheten av Lucia´s hem man går runt huset till baksidan och ner för backen och fram till vattenkällan (Det var här Ängeln visade sig för andra gången) även på denna plats finns det en vacker och ståtlig staty rest till åminnelse av händelsen.
Här är en karta över Santuário de Fátima.