Lucia, Francisco och Jacinta

Herdebarnen Lucia 9 år och hennes kusiner Francisco 7 år och Jacinta 6 år,
alla från den lilla byn Aljustrel var dom som Vår Fru,först visade sig för den 13: Maj 1917.
Barnen levde ett stillsamt liv fram till det att den första uppenbarelsen ägde rum.

Francisco insjuknade i Spanska sjukan i December 1918 och avled till följd av sjukdomen den 4:e April 1919 och blev bara 11 år gammal. Hans lilla syster Jacinta drabbades av samma sjukdom i December 1918 och avled till följd av sjukdomen i tuberkulos den 20: Februari 1920 hon blev bara 10år gammal. Båda två ligger numera begravda i Vår fru av Fátima basilikan.

Deras kusin Lucia fick i uppdrag av Vår Fru att vittna och för eftervärlden berätta om uppenbarelserna i Fatima, Hon levde ett stillsamt liv och flyttade till Porto 1921 och där hon inackorderades i skolan Sisters of St. Dorothy i Vilar, i utkanten av staden.

Den 24 oktober 1925 trädde hon in som postulant hos systrarna av St. Dorothy i klostret i Tuy, Spanien, Lúcia avlade sina första löften den 3 oktober 1928 och hennes eviga löften den 3 oktober 1934 och tog emot namnet ”Syster María das Dores” (Mary of the Sorrows).
Hon återvände till Portugal 1946 (där hon besökte Fátima inkognito) och i mars 1948 efter att ha fått särskild påvlig tillåtelse att bli befriad från sitt eviga löften.

Därefter år 1949 trädde hon in Karmelit klostret Santa Teresa i Coimbra, där hon var bosatt fram till sin död den 15: Februari 2005 hon blev 98år gammal.Hon tog till sig namnet Syster Maria Lucia Jesus av det obefläckade hjärtat.

Här kan du läsa hennes bok på engelska. Fátima in Sister Lúcia’s own words
Det finns även en bok på svenska om barnen i Fatima att köpa via Adlibris.com
Du kan läsa ett kapitel ur boken här.

Guds Tjänarinna
Lucia Santos

Lucia föddes den 22:a Mars 1907 i Aljustrel, en liten by i Fátima´s församling , Hon döptes några få dagar senare den 30:e Mars.

Läs mera

Helige
Francisco Marto

Francisco föddes den 11:e Juni 1908, Han var nummer sex i en skara av sju barn till  Manuel och Olimpia Marto. Han var en stilig pojk med ljust hår och mörka ögon.

Läs mera

Heliga
Jacinta Marto

Två år yngre än Francisco charmade Jacinta alla som kände henne. Hon var vacker och energisk och hade en naturlig rörelsefrihet.

Läs mera